tiistai 5. lokakuuta 2010

Digitarinat hautumaan

Minusta voisimme vähitellen siirtyä työkalujen keräämisestä tuottavaan vaiheeseen, eli tekemään itse sisältöä nettiin.

Voisimme harjoitella asiaa tekemällä digitarinoita.

Tehtävät 5.10.

Valitse joko a tai b

a) Teknisesti taitavat tai innokkaat: Ottakaa selvää, millä voisimme koulussa korvata Moviemakerin? Linuxilla on valmiina Kino, miten siitä voisi tehdä How to -videon? Löytyykö Linuxilla pyöriviä screentoastereita, joita ei tarvitse ladata koneelle? Tarkoituksena olisi siis löytää työkalut, joilla voisimme tehdä lyhyitä videoita, joissa on sekä still-kuvia, että ääniraita.

EDIT: täällä on joku foorumi, jossa on juuri ihmetelty, miten Kinoon saisi tuotua still-kuvia - opeparka ei vaan tajua näistä mitään, mutta onneksi tiedän että moni teistä tajuaa :)

Sitten koulusta löytyy seuraavanlaisia laitteita ja tarvikkeita:

* n 10 kpl dynaamisia mikkejä, ei kovin sopivia tuohon
* 2 kpl AKG C1000CS, patterillakin toimiva opienikalövoinen konkkamikki, oikein sopiva tuohon
* 1 kpl AKG C3000, laajakalvoinen konkkamikki, lolisi erittäin sopiva tuohon, mutta vaatii phantom-syötön.

* Ja joo. Meillä on kaikki palaset rakentaa 3 auvio/video työasemaa hyvillä äänikorteilla jne. Niihin voisi sitten liittää suoraankin tuon C3000 mikin ja myös löytyy mikseri, jollal voisi liittämisen tehdä.

Ja sitten saimme Mikolta vielä vinkin, mistä löytyisi apua ruutukaappausvideoiden eli niiden how to videoiden tekemiseen eli:

https://wiki.ubuntu.com/ScreencastTeam/RecordingScree ncasts

on siis ohjesivu screencastin tekemiseen ihan perus-Ubuntulla.

- - - -

b) Muut: Googlettakaa esimerkkejä digitarinoista (hakekaa myös englanniksi). Miettikää, mistä aiheesta voisitte itse tehdä tarinoita? Kertokaa lopuksi blogissanne, millaisiin tarinoihin törmäsitte ja millaisia me voisimme mielestänne tehdä.

Lisätehtävä: Jatkakaa Twitter/Quaiku -harjoituksia. Pitäkää jatkuvasti mielessänne kysymys siitä, miten niistä voisi olla apua opiskelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti